Hetalia: Axis Powers - Rome BERBAGI ILMU

Muhammad Faiz Hamman

Terimakasih Atas Kunjungannya

Explore Ujung Genteng

Curug Cikaso terletak agak jauh dari lokasi pantai-pantai Ujung Genteng, tepatnya berada di Kecamatan Surade.

Monday, 18 June 2018

ETIKA & PROFESIONALISME TSI: KODE ETIK PROFESI TEKNOLOGI INFORMASI IEEE


ETIKA & PROFESIONALISME
TEK. SISTEM INFORMASI


Dosen : Farida

Disusun oleh :

Kelompok 5
1.     Faruk Albab                         14114011    
2.     I Gusti Agung                      1C114801
3.     Irvan Idris                            12114776
4.     Muhammad Faiz H             17114203


KELAS 4KA13
SISTEM INFORMASI
FAKULTAS ILMU KOMPUTER DAN TEKNOLOGI INFORMASI
UNIVERSITAS GUNADARMA
ATA 2017/2018


Kode Etik ACM (Association for Computing Machinery)

Kode etik ACM terdiri atas delapan imperative moral umum, delapan tanggung jawab profesional khusus,  enam imperative kepemimpinan organisasi, dan dua elemen tambahan.

Imperative moral umum. Sebagai anggota ACM, saya akan …..
1.1       Membantu society dan kemanusiaan
1.2       Menghargai property right termasuk hak
            cipta dan paten
1.3       Jujur dan dapat dipercaya
1.4       Menjaga rahasia
1.5       Menghindari menyakiti orang lain
1.6       Memberikan penghargaan yang layak
            terhadap hak cipta intelektual
1.7       Menghargai privacy orang lain
1.8       Fair dan bertindak tidak diskriminatif

Tanggung jawab profesional khusus. Sebagai anggota profesional computing ACM, saya akan Berusaha untuk mencapai kualitas baik Dari proses dan produk kerja professional Mencapai dan menjaga kompetensi profesionalismeTahu dn menghargai hukum-hukum  yang ada berhubungan kerja professional Menerima dan menyediakan review profesional yang tepat Memberikan evaluasi yang komprehensive dan menyeluruh pada sistem komputer dan pengaruhnya, termasuk analisis kemungkinan resiko-resikonya Menghargai kontrak, perjanjian dan penunjukkan tanggung jawab Meningkatkan pemahaman publik dari komputing dan konsekuensinya Mengkaji sumber daya komputing dan komunikasi hanya ketika ditugaskan untuk melaksanakannya.

Imperative kepemimpinan organisasi. Sebagai anggota ACM dan pemimpin organisasi, saya akan

3.1       Artikulasi tanggung jawab sosial anggota unit organisasi dan memberi semangat penerimaan penuh dari tanggung jawab tersebut
3.2       Mengetahui dan mendukung penggunaan yang tepat dan penugasan dari organisasi komputing dan sumber daya komunikasi
3.3       Mengelola personal dan sumber daya untuk merancang dan membangun sistem informasi yang meningkatkan kualitas, efektifitas dan penghargaan kehidupan kerja
3.4       Membuat kesempatan untuk anggota organisasi untuk belajar prinsip dan batasana sistem komputer
3.5       Mendukung kebijakan yang melindungi harga diri pengguna dan lainnya yang terpengaruh oleh sistem komputer
3.6       Menjamin bahwa pengguna dan yang akan terpengaruh oleh suatu sistem komputing mempunyai kebutuhan-kebutuhan yang jelas selama pengkajian dan rancangan kebutuhan
  
Tambahan terhadap kode etik. Sebagai anggota ACM, saya akan ….
4.1       Menjunjung tingga dan mempromosikan prinsip-prinsip kode etik ini
4.2       Menjaga kejahatan kode etik ini sebagai hal yang tidak konsisten dengan keanggotaan ACM




Bahasa Inggris Bisnis 2: Tugas 3


NAMA            : Muhammad Faiz Hamman
NPM               : 17114203
KELAS           : 4KA13

Soal A Nomer 2
1.     If baby geese is hatched in the absence of their mother, they  will follow the first
                      A                                             B                   C           D
moving object they see.
Answer            : A
It should be     : If baby geese will have hatched in the absence of their mother, they will follow   
                          the first moving object they see.
Reason                        : because this is a sentence of future perfect tenses
Soal B Nomer 10
2.     Our friends might stopped  to see us  on  their  way to California.
                                   A            B        C     D
Answer            : A
It should be     : Our friends might stop  to see us  on  their  way to California.
Reason                        : Should verb 1 not verb 2, because this sentence is a present tense and It
  is the third single subject . Here the verb 1 is added “s” or “es”.
Soal C Nomer 3
3.     Almost all  books have a few errors in them in spite of  the care taken to check
      A                                                                    B                           C
its  proof pages before the final printing.
            D
Answer            : B
It should be     : almost all books have a few errors in them despite of the care taken to  
                                              check its proof pages before the final printing
Reason                        : because "in spite of" not compatible for sentence




Bahasa Inggris Bisnis 2: Tugas 2

Kelompok:
·         Bardan Santani (12114032)
·         Irvan Idris (15114475)
·         Faruk Albab (14114011)
·         M Faiz H (17114203)
·         I Gusti Agung (1c114801)
·         Alvyn Laversha (10114911)

TOEFL EXERCISES 1


1.      Dinosaurs are classified as reptiles, although some appear to have been warms-blooded
     A                                     B                               C                                         D
Answer            : as reptiles
It should be     : as reptile
Reason            :  because already "dinosaurs"
2.      Every fuel has their own particular temperature at which it begins to burn.
                      A                       B                                 C         D
Answer            : it begins
It should be     : begin
Reason            : no need to use S
3.       The hormone insulin controls by the amount of sugar in the blood which
                                            A                         B                     C
provides energy  for the body.
             D
Answer            : the amount of sugar
It should be     : the amount of sugars
Reason            : need to use s


4.      Pelican Island in Florida and Oregon Islands in Oregon are wildlife refugees.
            A                 B                         C                                             D
Answer            : c.oregon islands
It should be     : the Oregon islands
Reason            : the definite article 'the' should not be omitted from the name of a plural island group.

5.      When the island of Surtsey was eighteen months old a first leafy green plant appeared
                 A                B                                                  C                D
Answer            : a. the island
It should be     : the islands
Reason            : writing islands always use the letter 's' at the end of the word
6.      Octopuses have not only large brains and also a well developed nervous system.
         A                                                B          C           D
Answer            : a.octopuses
It should be     : the octopuses
Reason            : To call something at the beginning of a better sentence begins with the word "the"
7.      Symptoms of mild vitamin C deficiency may be weaknessirritabilitylosing weight,
                                                                                    A               B                  C
and apathy.
            D
Answer            : d.apathy
It should be     : apathys
Reason            : must use s
8.      Around 1750, electricity experiments became populartity as entertainment at the court
                              A               B                                 C                    D
of the French King Louis XV.
Answer            : populartity
It should be     : popular
Reason            : In this case the popular word is better
9.      In 1780, Italian scientist Luigi Galvani mistaken concluded that frogs’ legs contain
                               A                                   B                                                      C
electricity.
       D
Answer            : b. mistaken
It should be     : has made a mistake
Reason            : better to use "has made a mistake"
10.  Electricity produced by nature is called static electricity because it exerts a forceful
                                          A                      B                                                        C
When it is stationary
                        D
Answer            : c.forceful
It should be     : forcefull
Reason            : wrong if its one l
11.  In the 1931 Winter Olympic many competitors were prevented from to participant
                                                               A                          B                         C
because of the economic depression
      D
Answer            : to participant
It should be     :  participate
Reason            : better to use “participate”
12.  Mount St.Helens, a volcano   in Washington state     in the United States
                             A                            B                                   C      
erupted in May 18, 1990
            D
Answer            : in Washington state
It should be     :  at Washingoton state
Reason            : because it states the place


13.  The young emperor chick stands in front of one of   it parents to be protected from
            A                                                     B             C                     D
the cold.
Answer            : c. it
It should be     : their
Reason            : because the parents are not objects
14.  Soya  beans contain not only vitamins and  also important minerals.
   A                  B                                    C                 D
Answer            : d.important
It should be     : minerals
Reason            : tno need to wear important
15.  Navajo Indians are far more numerous today as  they were in  the past.
            A                 B                                     C                   D
Answer            : a.navajo indians
It should be     : the Navajo indian
Reason            : the word must be in the mention of a group

Bahasa Inggris Bisnis 2: Tugas 1


Kelompok:
·        Bardan Santani (12114032)
·        Irvan Idris (15114475)
·        Faruk Albab (14114011)
·        M Faiz H (17114203)
·        I Gusti Agung (1c114801)
·        Alvyn Laversha (10114911)


TOEFL EXERCISES (0)
1.     Human brain are more powerful than those of other species because of their complex
            A                                                                     B                                              C
circuitry.
            D
Answer            : B (of other species)
It should be     : other species          
Reason            : the word “other species” didnt need any conjuctions.


2.     In a person’s lifetime, the brain can store 100 trillion pieces of informations.
                        A                                                           B                     C                      D
Answer:D. Informations
Answer            : C (informations)
It should be     : information
Reason            : the word “pieces” already refers to many quantity.


3.     Under the feathers is a layer of fat that  it protects  the penguin from the cold.
            A                                              B          C                     D
Answer            : C (it protects)
It should be     : protects
Reason            : the word “layer of fat” already refers to “protects”
 
4.     Despite of  its isolation in the Sunda Strait   between Java and Sumatra, over 36,000
            A                                   B                                C        
people died in the tidal waves following the explosion of Krakatoa.
                               D
 Answer           : A.(despite of)
It should be     : despite
Reason            : the word “despite” is a preposition.

5.     According experts 60,000  cubic feet of earth was thrown  into the air
            A                                              B                                                          C
in the explosion of  Mount St. Helens.
            D
 Answer           : A (According experts)
It should be     : According to experts
Reason            : the word “according experts” needs a conjunction

6.     The most  of the energy used in our homes and factories is generated from coal, oil,
            A                         B                                                                                             C       D
and natural gas.
Answer            : B (the energy)
It should be     : energy
Reason            : the sentence didn’t need to have two conjunctions

7.     The new island of Surtsey is its ideal natural laboratory for scientists.
            A                                  B                      C                                               D
Answer            : C (its ideal)
It should be     : ideal
Reason            : the sentence didn’t need a Possessive Pronouns

8.     The Sahara Desert in Africa is by far the  most large desert in the world, covering an
                                                            A                       B                                
 area nearly  as big as the United States.
            C            D
Answer            : B (most large)
It should be     :  largest
Reason            : the word “most large” means largest

9.     Computers are machines flexible that can adopt to a wide variety of tasks.
                        A         B                                  C                        D
Answer            : B (machine flexible)
It should be     : machine
Reason            : the word “can adopt to a wide variety” already refers to flexible.

10.  Diamonds are graded according to weigh, color, and cut.
            A                                             B          C           D
Answer            : B(weigh)
It should be     : weight
Reason            : weigh=menimbang
                          weight=berat